perjantai 27. syyskuuta 2013

Snickers-kolapatukat


Ykkösvuoden leipuri-kondiittoriopiskelijat kokeilivat snicker-kolapatukoita uudella reseptillä. Tämän makeisen valmistus vaatii hieman aikaa - mutta on toki sen arvoista. 

 Opiskelijat tekivät huolellisesti kaikki eri työvaiheet, ja se näkyi myös lopputuotteessa. Makeinen oli helppo leikata ja säilytti ryhtinsä leikatessa. Upea uusi makeinen valmistaa linjallamme!

Ensin valmistettiin murea murotaikina.

Pohjan päälle ihania suolapähkinöitä.


Kolan keittäminen. Mitataan mittarilla, että kola saavuttaa 120 asteen lämpötilan.


Keitetty kolamassa jaetaan tasaisesti molempiin vuokiin, että saadaan tasalaatuista tuotetta.

Kolamassa kaadetaan suolapähkinöiden päälle.

Suolapähkinöitä vielä lämpimän kolamassan päälle.

Päälle kaadetaan sulatettu suklaa,  johon on lisätty hieman voita ja kermaa.


Makeislevy on jähmettynyt kylmiössä pari tuntia. Oikea leikkaustekniikka on tärkeä osata, kun leikataan tuotetta, jossa on eri vahvuisia kerroksia. 
Leivosjakaja, kondiittorin sileäreunainen veitsi sekä veitsenpuhdistin säiliö, jossa on kuumaa vettä.