Sivut

torstai 5. tammikuuta 2017

Helppo, Herkullinen, Gluteeniton ja Laktoositon Sitruunakakku

Tämän kakun ohje on ehdottomasti jaettava. Miksi?

- kakku on äärettömän helppo ja nopea valmistaa
- kakun rakenne on pehmeä, pumpulimainen,  mutta koossa pysyvä
- kakku on gluteeniton ja laktoositon
- maku on herkullinen ja pirteän sitruunainen

Yksi iso  kahvikakku  ns."7-minuutin kakku"
1,8 litran vetoiseen kakkuvuokaan 

2,5 dl sokeria
200 g laktoositonta voita (pehmeää)
2 dl perunajauhoja
1,5 gluteenitonta jauhoa esim. Semper Grov mix jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 suurta kananmunaa (huoneen lämpösiä)
1 sitruunan raastettu kuori

1. Voitele 1,8 litran vetoinen kakkuvuoka pehmeällä voilla ja korppujauhota gluteenittomalla korppujauholla (esim. Risetillä)

2. Laita kaikki raaka-aineet (paitsi sitruunaraaste)  vatkauskulhoon ja vatkaa 7 minuuttia keskinopealla teholla. Lisää sitruunaraaste lopuksi.

3. Täytä vuoka kakkumassalla ja tasoita pinta.

4. Paista 170 asteessa 50 min. uunin alatasossa.
Herkullista - ja kauan säilyvää kakkua!


1. Kaikki aineet laitetaan kulhoon (paitsi sitruunaraaste)
Vaahdota 7 minuuttia.


Lisää sitruunaraaste.

Laita kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. 
Paista 170 asteessa 50 minuuttia.
Herkullinen kakku on valmis.

Vaihtelua kakun makuun saa esim.
Kakun voit tehdä tiikerikakuksi kun  lisäät osaan taikinaa kaakaojauhetta.
Sitruunan tilalle voi laittaa esim. appelsiiniraastetta /karvasmanteliöljyä 2 tl  
Laktoositonta suklaarouhetta jne.