torstai 16. maaliskuuta 2023

Asikaan tilaamia kakkuja verkkomyymälästämme

Ylä-Savon ammattiopistossa on verkkokauppa. Kaupan kautta voi tilata leipomosta mm. erilaisia kakkuja ja pikkuleipiä. Nämä herkulliset kakut koristeltiin macaronseilla ja marjoilla. Macaronssien täytteenä oli ihana voi-kinuskikreemi. Macaron on pieni ranskalainen marenkimassaleivonnainen, joka valmistetaan kananmunan valkuaisesta, mantelijauheesta ja sokerista. Macaronssien täytevaihtoehdot ovat hyvin monenlaiset tuorejuustopohjaiset, suklaatryffelipohjaiset jne.
Macaronsia voi värjätä elintarvikeväreillä.
Kakut täytetään sarjatyönä tehden, kun kerralla on teossa isompi määrä kakkuja. Näin säästetään työaikaa ja täyttäminen sekä koristelu sujuu nopeasti.

Leivoksia kahvitustilaisuuteen

Nämä herkulliset suklaa-marjaleivokset tehtiin erääseen kahvitustilaisuuteen. Leivoksia tehdessä korostuu hyvä hygienia kuten muutoinkin kaikkia tuotteita tehdessä, mutta leivokset ovat herkästi pilaantuvia tuotteita niin esim. koristeita asetellessa käytetään kertakäyttöhanskoja. Leivoksia tehdessä siisti ulkonäkö, maku ja tuotteiden tasakokoisuus on ensiarvoisen tärkeitä opittavia asioita.

Herkulliset porkkanarinkelileivät

Kauniit rinkelileivät maistuvat porkkanalle. Leivät pinnoitettiin seesamin- ja unikonsiemenillä. Tällaiset leivät voi olla kiva vaihtoehto perinteiselle pyöreälle leivänmuodolle. Leipätaikinan voi hyvin maustaa punajuurella, pinaatilla, sienillä, marjoilla, erilaisilla pähkinöillä ja hedelmillä. Tämä leipä kauniisti paketoituna toimii hyvin myös tupaantulijaisleipänä tai lahjaleipänä mihin tilaisuuteen hyvänsä.

Kilopitkoja kahvituksiin ja koulun myymälään

Kilopitkoja paistettuina. Koulullamme on paljon kahvitustilaisuuksia ja tällä kertaa asias oli tilannut pitkopullaa kahville. Leipuri-kondiittorin perustaitoihin kuuluu monenlaisten pullatuotteiden valmistus. Kuvassa herkulliset voipitkot on letitetty neljällä säikeellä. Tätä pitkoa voi myös hyvin kutsua juhla- tai voipitkoksi, koska voita on pitkossa käytetty reilusti sekä kardemummaa.