Joulutorttuja tehdään leipuri-kondiittorilinjalla aina marras-joulukuun aikana.
Opiskelijat oppivat valmistamaan herkullista voi- ja lehtitaikinaa.
Kaulauskoneen käyttäminen tulee tutuksi torttuja tehdessä.
Tästä pitkästä kaulauksesta saadaan tehdyksi kerralla jopa parisataa torttua.Kun torttuja tehdään suuria määriä on tärkeää oppia nopea solmimistekniikka.
Valmistamme joulutorttuja omenakaneli- sekä luumutäytteisinä.
Tortut pakayssn neljän kappaleen saranallisiin muovirasioihin.
Tortturasiat myyntikunnossa.
Osa tortuista tehdään puolikuun muotoiseksi.
Näiden torttujen pinnalle on laitettu herkullista hunajapaahdettua riisikrokanttia.
Ensimmäisen opintovuoden leipuri-kondiittoriopiskelijat valmistivat jouluaterioita koulumme myymälään.
He oppivat paistamaan joulukinkun, valmistamaan herkullisen kastikkeen. Keittämään perunoita ja herneitä yhdistelmäuunissa.
Jouluateriat menevät hyvin kaupan Eväsmestarin myymälässämme.