sunnuntai 28. huhtikuuta 2024

Sokerimassa-, vaahtokarkkimassa- ja marsipaanikoristeiden tekemistä

Viikon oppimisen aiheena oli erilaiset koristeet kakkujen päälle. Leipuri-kondiittoriopiskelijat taiteilivat upeita kukkakoristeita; ruusuja, liljoja, kallakukkia, painoväline- ja silikonikukkia lehtineen. Tutuiksi tuli tehdyt vaahtokarkkimassat, sokerimassat sekä marsipaanit ja kuinka näitä massoja käsitellään. Opiskelijat oppivat mikä ero ko. massoilla on koristeita tehdessä.
Upeat kallakukat soveltuvat hyvin niin hautajais- kuin hääkakkujenkin koristeeksi.
Liljakukkia ja kolmiteräisiä kukkasia valmistui erivärisinä. Kaunis kukka soveltuu hyvin kakkujen koristeeksi.
Erilaisia eläinhahmoja teimme myös kurssiviikon aikana. Kuvassa apinoita.
Krokotiileja, leijonia, käärmeitä, pesukarhuja ja possuja valmistui taitavien opiskeljoiden käsissä. Kurssilla tehtiin myös erilaisia ristiäiskoristeita.

sunnuntai 21. huhtikuuta 2024

Sirpa ja Anne tulivat oppimaan kahvileipätuotteiden valmistamista

Leipuri-kondiittori opiskelijoiden mukaan kahvileipäkurssille osallistui Anne ja Sirpa. He tulivat työelämästä päivittämään omaa osaamistaan kahvileipien osalta. Annen yrityksessä Kuopion kauppahallissa voidaan jatkossa nähdä herkullisia kahvileipiä vielä laajemmassa valikoimassa, joita Anne osaa valmistaa omaan yritykseensä, kun päivittää näin osaamistaan koulumme leipomossa.

Kahvileipäkurssilla valmistui herkullisia kappalepullia

Kahvileipäkurssilla valmistui herkullisia kappalepullia. Perinteiseen voikuoreen valmistettuja voipullia, kristallipullia, mansikkatäytteisiä sydänpullia, korvapuusteja, mansikkapusuja, kirsikkapullia, voisilmäpullia, punnuspullia marjaisina ja rahkaisina yms.

Kuppikakkuja ja cookiekeksejä

Suklaakuppikakkuja kinuskitäytteellä. Pinnalle pursotettiin valkosuklaakuorrutetta sekä suklaakuorrutetta. Leipuri-kondiittori opinnoista kiinnostuneita 8 lk opiskelijoita kävi tutustumassa meidän opintoalaan. Tutustujat saivat valmistaa herkullisia kuppikakkuja. He saivat mukaansa maistijaiseksi tekemiään kakkuja.
Keväällä valmistuva Minttu opiskelijamme ohjasi taitavasti 8 lk tutustujia kuppikakkujen saloihin.
Leipuri-kondiittori opiskelijamme Emma esivalmistelee erilaisia kuorrutteita cookkie keksien koristeluun.
Emma opiskelijamme ohjasi 8 lk ylä-asteen opiskelijoita cookkie keksien saloihin. Opettajana itse sain seurata vierestä, kuinka taitavasti alamme opiskelijat ohjasivat alasta kiinnostuneita ylä-astelaisia opiskelijoita. Kiitos Emma ja Minttu.

Erilaisia kahvipitkoja valmistui kahvileipäkurssilla

Kahvileipäkurssilla valmistui herkullista vanilja-mustikkapitkoa. Koristeena pitkojen pinnalla oli ihania vaahtokarkkeja.
Kolmella säikeellä letitettyjä pitkoja, joissa maistuu mehevä vaniljapitko ja kanelitäyte.
Hedelmäpitkot sisältävät mehevää ananaspassiotäytettä ja raikkaita hedelmiä.
Herkulliset rahkakermatäytteiset ristikkopiirakat menivät kilvan kaupan koulumme myymälässä.
Herkullista voipitkoa valmistui myös eri tavoin letitettyinä.

sunnuntai 31. maaliskuuta 2024

Erilaisia täytekakkuja

Leipuri-kondiittori opintojen aikana opitaan valmistamaan erilaisia täytekakkuja laaja-alaisesti. Kuvassa pääsiäisajan kakkuja. Mangotäytteelliset täyekakut. Pinnalle on keitetty kermaglaseeraus ja kakun reunat on koristeltu valkosuklaalla. Kakun pintaa koristaa pääsiäismunat, jotka on valmistettu kakkutikkarimassasta ja kuorrutettu lemonkuorrutteella.
Pääsiäiskakkuja sokerimassakuorrutteisena. Pinta koristeltiin pajunkissa- ja pääsiäismunakoristeilla.
Käpykakut ovat suomalaisten koditorioiden klassikkotuoteita. Ihana suklaakreemitäytteinen marsipaanilla kuorrutettu kakku on useankin asiakkaan suosikkikakku. Kuvassa päällystetään pitkällä marsipaanikaulauksella yhdellä kertaa usempia kakkuja.
Käpykakkuihin leikataan saksilla kävyn ulkonäkö. Kakut pakattiin mustalle muoviselle tarjottimelle ja päälle asetettiin kirkkaan värinen muovinen kansi sekä tuote-etiketti.

Petit fours - tuo ihana pieni konvehdin kokoinen leivonnainen

Tällä kertaa teimme manelimassapohjaisen petit fourssen. Täytteenä on kreemiä sekä ananas-passion täytettä. Kuorrutteena pirteää lemonkuorrutetta.
Pienet petit fourssit kastellaan halutussa kuorrutteessa haarukkaa apuna käyttäen.
Erillaisilla täytteillä, kuorruteilla ja koristeilla voidaan saada vaihtelevuutta leivoksiin.
Petit fourssit on koristeltu pursotetuilla kreemikukkasilla. Pienet leivokset on pakattu pahvisiin rasioihin.
Näihin pieniin leivoksiin tehtiin raikas mangotäyte. Pinta glaseerattiin mangon makuisella keitetyllä kerma-maito-liivate seoksella.