perjantai 5. syyskuuta 2014

Kotimaiset omenat ja omenahillo

Saimme elintarvikealan linjallemme ison erän kotimaisia omenoita.
Omenoita oli monia eri laatuja kuten kuvastakin näkee. 

Ykkösvuoden opiskelijat, jotka opiskelevat juuri säilöntää valmistivat omenoista aivan tajuttoman hyvää omenahilloa. 
Kiitos opiskelijat, että jaksoitte tehdä huolellista työtä ja saimme laadukasta kotimaista omenahilloa.


Omenat jatkojalostetussa muodossa. Tällaisia tuotteita on ilo myydä asiakkaille.

OMENAHILLON RESEPTI

2 kg soseutettuja omenoita (=2,5 kg kuorimattomiomia omenoita)
2 dl vettä
1 kg  hillosokeria
(halutessasi voit laittaa yhden sitruunan mehun)

1. Pese omenat. Kuori ja poista siemenkodat.
2. Lohko omenat ja keitä ne pehmeiksi pienessä vesimäärässä.
3. Soseuta ja punnitse sose.
4. Sekoita sose, vesi, sitruunamehu ja hillosokeri kattilassa.
5. Keitä 10 minuuttia sekoittaen välillä.
6. Kaada sose puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Sulje purkit hyvin.
7. Anna jäähtyä huoneenlämmössä sosepurkkien ennenkuin siirrät purkit kylmiöön.

Hillo säilyy hyvänä ainakin vuoden.
Itse olen syönyt tällä ohjeella tehtyä hilloa, joka on ollut kaksi vuotta vanhaa ja se on ollut yhtä herkullista kuin tuore hillokin.
Jos säilöntä on tehty hygieenisesti ja purkit on kuumennettu hyvin hillo säilyy  pitkään hyvänä.