sunnuntai 24. lokakuuta 2021

Ihanat leivokset - konditorioiden klassikkoleivoksia


Murotaikinapohjaisia leivoksia

Kuvassa hyytelöidään hyytelöruiskulla vadelma- ja mustikkatäytteisiä leivoksia.

Hyytelöruiskussa on kuumaa pektiinihyytelöä, joka sitoo marjat leivosten pinnalle kauniisti kiinni.


Kermasarvet -

 kestosuosikki leivos konditorioissa

 

Kermasarvi valmistetaan kaulatusta lehtitaikinasta.

Sarvi täytettiin marjaisalla vadelmatäytteellä sekä kermavaahdolla.



 

Lehtitaikina pyöritetään metalliseen sarvimuottiin. Sarvet asetetaan ympyrämuotoon vieritysten,

 jolloin ne on helppo voidella kananmunalla, kastaa raesokeriin ja asetella pellille.



Omenahyveleivoksen valmistus

Omenahyveleivoksen päälle pursotetaan Italialainen marenki,  jonka jälkeen leivokset käytetään nopeasti kuumassa uunissa ja marenki saa kauniin paistopinnan.

 

 

Hei blogini lukijat!

Syysloma on kohta ohitse Ylä-Savon ammattiopiston opiskelijoilla ja opettajilla. 

 Huommenna taas palaamme pirteänä opiskelun pariin. Osa opiskelijoista on työssäoppimassa leipomoissa ja osa on lähiopetuksessa koululla.

 Ylä-Savon ammattiopistossa jatkamme opintoja erilaisten kausituotteiden valmistuksella, kahvi- ja ruokaleipien sekä einestuotteiden valmistuksella. 

Teemme myös erilaisia leivoksia ja kakkuja. Opiskelijoiden henkilökohtaisesta opetussuunnitelmasta riippuen jokainen opiskelija opiskelee niitä asioita mitä on suunniteltu opinto-ohjelmassa.

Ensilumi on tullut jo usealle paikkakunnalle Suomen maassa - iloitkaamme valoisasta ja ihanasta luonnosta!