sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Täytekakkuja

Erilaisia täytekakkuja valmistamme jokaisena opintovuotena. Opiskelun aikana opitaan valmistamaan erilaisia täytekakkupohjia, keittämään ja maustamaan kostutus  nesteet kakuille, täyttämään kakkuja erilaisilla täytteillä, kuorruttamaan ja  koristelemaan kakkuja.


Käpykakkuja teemme useita kakkuja kerralla. 
Käpykakkuja tehdessä opitaan valmistamaan suussa sulava suklaakreemi, 
 jota laitetaan kakun väliin vadelmatäytteen  kanssa.


Suklaa-ambrosia kakut opitaan valmistamaan sarjatyönä. 
Kakun kostuttaminen, pinnoittaminen ja koristelu  voi 
vaihdella juhlapäivän mukaisesti. 
Kuvassa olevat kakut on koristelu äitienpäiväkakuiksi.


Kermakakut ovat perustäytekakkuja, joita  valmistetaan jokaisena opintovuotena. 
Samalla opetellaan erilaisia kakun koristelutapoja. 
Näissä kakuissa harjoiteltiin kermapursotuksen tekemistä. 


Bannoffee kakut ovat herkullisia kakkuja. 
Kakut ovat keksimurupohjalla, kinuskilla, banaanilla ja kermavaahdolla täytettyjä.
Kakut ovat pakattu asianmukaisiin rasioihin ja jokaiselle tuotteelle 
laaditaan tarkka tuoteseloste ja hinta laskelma.


Suklaa-vadelma hyytelökakut odottavat pakkaamista ja tuoteselosteiden laatimista. Hyytelökakkuja opitaan valmistamaan kahdella tavalla, 
liivatteella sekä erilaisilla hyydykejauheilla hyydyttäen.


Kuvassa kermainen hedelmäkakku 60 hengelle. 
Tämän kakun valmistamisessa opitaan valmistamaan 
suuriin kakkuihin käytettävää pannupohjaa, kakkusahaa, 
kostuttamaan kakkupohjat riittävän kosteaksi, 
täyttämään kakut raikkailla hedelmätäytteillä ja 
koristelemaan kakku kauniisti hedelmillä.


 Leipuri-kondiittorin opinnoissa valmistamme erilaisia täytekakkuja. 
Kuvassa suklaatryffelillä  ja  aprikoosimarmeladilla 
täytetty sacherkakku. 
Koristelu on tehty suklaatryffelikuulin ja spritsauskoristein.


Isäinpäiväksi valmistimme pieniä vadelmahyydykekakkuja. Kakkuihin valmistettiin sokerikakkupohja ja rengasvuoat  asetettiin pohjan päälle. Rengasvuoat täytettiin 
herkullisella vadelma-kermahyytelöllä. Kakut hyytyivät vuorokauden,  jonka jälkeen päälle valutettiin raikas vadelmahyytelö. Kakut koristeltiin lopuksi hedelmillä. 


Herkulliset brita-kakut ovat monen asiakkaan suosikki kakkuja. Pohja valmistetaan kahvikakkumassasta, jonka päälle levitetään marenkivaahto. Pohjat paistetaan, jäähdytetään ja täytetään kermalla ja marjoilla. Pinnalle sihdataan tomusokeria ja kakku leikataan halutunkokoisiksi kakuiksi. Kakut pakataan muovisiin suorakaiteenmuotisiin saranarasioihin.