lauantai 1. helmikuuta 2014

Helpot puolukkamuffinssit


Muffinssit on nopeita ja helppoja valmistaa. Nämä muffinssit valmistui sekoitettavasta taikinasta, eli kaikki aineet sekoitettiin keskenään ja pursotettiin vuokiin. Muffinssit on mukavia tehdä, kun muuntelumahdollisuuksia maun ja koristelun suhteen on rajattomasti. Nämä muffinssit oli puhtaasti pirteän puolukan makuisia, ilman koristuksia. 

 Paperisia muffinivuokia on kaupoissa erilaisin kuvioinnin painettuina. Valitsemalla tuotteeseen sopiva  vuoka tuoteelle saadaan myyvää ulkonäköä lisää.


Leipuri-kondiittori opiskelijat tekevät kerralla suuria määriä tuotteita, silloin korostuu sarjatyöskentelyn tärkeys. Muffinssimassa purostetaan vuokiin,  näin saadaan tasalaatuinen ja siisti työtulos aikaiseksi. Muffinspellit ovat oivallinen keksintö, koska  paperiset vuokat pysyvät ryhdikkäänä ja muffinssista tulee hieman korkeampi muodoltaan.


Marjat sekoitetaan viimmeiseimmäksi taikinaan,  ettei taikina värjäydy marjan väriseksi.


Puolukkamuffinssit  24 kpl

2 kananmunaa
2 dl hienoa sokeria
2 dl kermaa tai maitoa
200 g sulatettua voita tai margariinia

4 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 dl puolukoita

1. Sekoita kananmuna ja sokeri.
2. Lisää joukkoon kerma tai maito ja jäähtynyt rasva.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
4. Lisää marjat taikinaan.
5. Annostele vuokiin pursottamalla tai lusikalla nostellen. 
6. Paista 200 asteessa n. 12-14 min.