perjantai 16. syyskuuta 2016

Muhkeita reikäleipiä ja perunasämpylöitä

Ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoiden kanssa aloitimme leipuri-kondiittorin opinnot erilaisten ruokaleipien valmistamisella. Tässä juuri uunista otetut reikäleivät.

Mitäs tätä tuotetta tehdessä opimmekaan?

- tiedetään eri raaka-aineiden merkitys leivonnassa
- opittiin suurentamaan reseptiä
- mitä tarkoittaa sekoitus- ja vaivausaika
- mitä tarkoittaa taikinalepo
- mitä tarkoittaa raaka-paino
- miten käytetään taikinakonetta
- miten käytetään yhdistelmäuunia
- miten käytetään jäähdytyskaappia
- miten pakataan tuote
- miten tehdään tuoteseloste tuotteelle
- opittiin omavalvonnan asioita yms.

Aivan kuin huomaamatta opimme paljon asioita -  emme istu teoriatunneilla,  vaan asiat opitaan käytännön työtunneilla! 



Muhkeat, pehmeät ja lämpimät sämpylät ovat viikottain tarjolla ruokailulinjastossamme.
Nämä sämpylät valmistui, kun koulumme ravintolan keittiöltä jäi maukasta perunasosekeittoa päivän päätteeksi. 
Leipuriopiskelijat taikoivat niistä perunasämpylöitä.