perjantai 12. lokakuuta 2018

Leipuri-kondiittoriopiskelijat leipovat koulun ruokailuun leipää

Ihanan rapeakuorisia maissisiemensämpylöitä nautittiin koulun ruokalassa tämän viikon aikana.
Leipuri-opiskelijat valmistavat isoja määriä leipää/sämpylöitä/rieskoja koulumme ruokalaan.

Opiskelijoilta ja henkilökunnalta on tullut paljon kiitosta, että talossa tehdään omaa leipää ruokalaan Näihin sämpylöihin on hyödynnetty ruokalasta jäänyt kaurapuurokin - mikä voi olla parempaa kuin oppia hyödyntämään ylijäänyttä ruokaa herkullisiksi leipätuotteiksi.



Perunamuussia jäi ruokalasta lounasruoan tähteeksi. Keittiön kokit kysyivät,  että leipoisimmeko jotain soseesta.....totta kai ja ilomielin leivoimme lähituottajan ohrajauhoihin leivottua ohra-perunarieskaa ruokalaan.

Ilokseni olen saanut huomata, kuinka ammattitaitoisesti isot määrät leipää, rieskoja ja sämpylöitä valmistuu ripeässä tahdissa taitavien opiskelijoiden käsissä.

Aamulla leipomotunnit alkavat klo 8.00.
 Isot leipätaikinat pyörivät leipomon koneissa ja laitteissa  ja muhkeat ja maukkaat leivät  ovat  tarjoilukoreissa valmiina ruokalan linjastoissa klo 10.30. 

Eräs tärkeimpiä leipurin ammattitaidon osaamisesta on se, että tehdään ripeästi töitä!