lauantai 15. helmikuuta 2020

Laskiaisrieskaa, Isoäidin ruisreikäleipää ja makoisia muikkukukkoja

Laskiasirieskaa    eli    "läskirieskaa"

Talven herkkuja ja varsinkin laskiaisajan kausituotteita on leipomoissa laskiasirieska.
Ihanan pehmeää rieskaa jonka päällä on reilusti pekonia ja paiston jälkeen rieska voidellaan sulalla voilla. Hieman sormisuolaa päälle - herkku on valmis.

Tähän rieskaan kuuluisi laittaa ihan oikeaa läskiä eli ihraa....sitä ei saatu tukusta niin laitoimme pekonia. Hyvää rieska oli näinkin!



Ruisjuureen valmistetuja reikäleipiä 
 perinteistä suomalaista leipää.


Makoisia muikkukukkoja

Asiakkaat toivovat, että voisimmeko tehdä jälleen kerran muikkukukkoja -
 ja mehän pidimme kukkopäivän asiakkaiden toiveiden mukaisesti.

Savon alueen ylpeys on makoisa muikkukukko.
Teimme koko uunillisen täyteen kukkoja ja kukot olikin myyty hetkessä -
 tämä herkku tekee hyvin kauppansa koulumme
 Eväsmestarin myymälässä.