sunnuntai 31. maaliskuuta 2024
Erilaisia täytekakkuja
Leipuri-kondiittori opintojen aikana opitaan valmistamaan erilaisia täytekakkuja laaja-alaisesti.
Kuvassa pääsiäisajan kakkuja. Mangotäytteelliset täyekakut. Pinnalle on keitetty kermaglaseeraus ja kakun reunat on koristeltu valkosuklaalla. Kakun pintaa koristaa pääsiäismunat, jotka on valmistettu kakkutikkarimassasta ja kuorrutettu lemonkuorrutteella.
Pääsiäiskakkuja sokerimassakuorrutteisena. Pinta koristeltiin pajunkissa- ja pääsiäismunakoristeilla.
Käpykakut ovat suomalaisten koditorioiden klassikkotuoteita. Ihana suklaakreemitäytteinen marsipaanilla kuorrutettu kakku on useankin asiakkaan suosikkikakku. Kuvassa päällystetään pitkällä marsipaanikaulauksella yhdellä kertaa usempia kakkuja.
Käpykakkuihin leikataan saksilla kävyn ulkonäkö. Kakut pakattiin mustalle muoviselle tarjottimelle ja päälle asetettiin kirkkaan värinen muovinen kansi sekä tuote-etiketti.