perjantai 1. marraskuuta 2013

Halloween munkkeja

Leipuriopiskelijoiden opinnot rytmittyvät eri tapahtumien ja juhlien mukaisesti. Halloween päivän aikaan opiskelijat valmistivat herkullisia appelsiini-suklaa munkkeja koulumme myymälään.

Kauniin hämähäkkiverkko kuvion tekeminen on helppoa. Sulalla suklaalla tehdän appelsiinikuorrutteen pinnalle spiraalimuotoinen kuvio ja hammastikulla vedetään munkin keskiosasta vetoja munkin reunalle. Yksinkertaista mutta taidokkaan näköistä!

Munkit on pakattu saranallisiin muovirasioihin. Tuotteet ovat saaneet asianmukaisen tuoteselosteen ja hintalaskelman rasian pintaan.

Minipiparit


Joulun aika lähestyy ja se näkyy myös leipurioppilaiden opinnoissa. Ykkösvuoden opiskelijat valmistivat voihin leivottuja minipipareita. Pikkkuleipiä tehdessä opitaan keitettävän piparitaikinan  valmistus.
 Lisäksi opiskelijat oppivat kaulaamaan suuria kaulauksia piparitaikinaa kaulauskoneella. Opiskelijat paistoivat ison pinnavaunullisen pipareita. Yhteen pinnavaunuun mahtuu yli 1000 kpl  minipiparia kerralla paistumaan. 

lauantai 26. lokakuuta 2013

Helppo yhden säikeen pitko


Nämä pitkot ovat hyvin helppoja valmistaa yhdestä säikeestä punoen. Nämä kauniit pitkot  valmisti syksyllä aloittaneet 1. vuoden leipuriopiskelijat.
 Tätä tuotettta tehdessä on opittu paljon uusia asioita mm.  kuinka tehdään hyvä pitkotaikina, kuinka saadaan tehdyksi tasainen pullasäie, miten pursotetaan täytteet kauniisti pullapitkon päälle, kuinka täytteet hyytelöidään ja kuinka valkosuklaalla koristellaan pullapitkot lopuksi kauniisti.

Tropical-kakkuja

Ensimmäisen vuoden leipuri-kondiittori opiskelijat valmistivat mantelimassapohjaisia hedelmätorttuja. Kakkujen pohjat on kostutettu hedelmä mehulla, täytteenä on diblomaattikreemi, joka tarkoittaa että  täyttestä puolet  on vaahdotettua kermaa ja puolet täyteläistä vaniljakastiketta.

 Erilaiset hyytelöidyt hedelmät koristaa kakun pinnan ja reunalle on pursotettu kermaa. Suklaaspritsauskoristeet antavat kakulle tummaa vastaväriä.

Valkosuklaa tryffeleitä


Valkosuklaasta, kermasta ja sokerista keitetty tryffeliseos voidaan maustaa hyvin erilaisilla aromeilla. Valkosuklaaseen sopii hyvin mm.  vadelma, omena ja päärynäaromit. Tryffeliseos jäähdytetään ja vaahdotetaan ilmavaksi vaahdoksi, jonka jälkeen se pursotetaan pieniin makeisvuokiin. Sen jälkeen tryffelit jäähdytetään hyvin, jotta ne kovettuvat ja helppo pakata rasioihin.

Vanhanajan suklaakinuskit


Ensimmäisen vuoden leipuri-kondiittoriopiskelijat valmistivat suklaakinuskeja. Nämä kinuskimakeiset ovat hyvin mureita ja aivan ihanasti sulavat suuhun. Tämä kinuskimakeinen poikkeaa tavallisesta kinuskista rakeenteeltaan, koska se sisältää tavallista enemmän sokeria ja tummaa suklaata,  jolloin sen rakenteesta tulee hyvin lohkeilevaista.


Opiskelijat  valitsivat pakkaukseksi makeisille,  pienet pikkuleipäpussit, joiden pohjalle laittoivat
 tukipahvit. Makeispussit sidottiin kiinni kauniin sinisellä paperinarulla. Tällainen makeispussi voi olla kiva tuoteidea esim. kahviloiden ja konditorioiden jolunajan tuotteeksi. Itsetehtyjä makeisia voi myös myydä  irtomyyntinä kahviloissa kahvin seurana.

_________________________________________


Suklaakinuski makeiset (yksi kotiuunipellillinen)

Ainekset:
1600 g sokeria
5 dl täysmaitoa
160 g voita
710 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 55 %)
2 tl vaniljasokeria


Valmistusohje:

1.       Vuoraa 40 x 50 cm:n reunallinen pelti leivinpaperilla.

2.       Keitä sokeria, maitoa ja voita kattilassa. Sekoita keittämisen alussa puulastalla rauhallisesti. Kun keitos alkaa kiehua anna sen kiehua niin pitkään, että se saavuttaa +114 asteen lämpötilan.  Älä sekoita keitosta enää loppuvaiheessa, vaan anna sen hiljalleen kiehua +114 asteen lämpötilaan.

3.       Lisää paloiteltu suklaa keitokseen rauhallisesti sekoittaen.

4.       Kasta kattilan alapinta kylmään vesiastiaan, jotta keitos ei enää kuumene.

5.       Kaada seos leivinpaperoidulle reunalliselle pellille. Levitä pinta tasaiseksi lastalla.

6.       Jäähdytä.

7.       Leikkaa halutun kokoisiksi paloiksi.

8.       Säilytä makeiset tiiviissä rasiassa.

perjantai 11. lokakuuta 2013

Mustikka unelmatorttua


Ensimmäisen opintovuoden opiskelijat valmistivat ihanaa unelmakääretorttua. Herkullinen täyte on kermvaahtoa ja mustikkatäytettä.  Vastustamaton yhdistelmä, kotoinen mustikka ja kerma!


Tukipahvi kääretortun alla helpottaa pakatessa kääretorttua rasioihin. Kääretorttu näkyy kauniisti muovisesta rasiasta asiakkaalle, sekä se suojaa  tuotetta  hyvin.  Asianmukainen tuoteseloste kertoo asiakkaille tärkeää tietoa tuotteen sisällöstä.

Tällaista tuotetta on helppo myydä asiakkaille. Tuote on  herkullisen makuinen ja näköinen. Tuotteen pakkaamisessa on oltava erityisen huolellinen,  jotta myyntipakkaus säilyy  puhtaana koko pakkausprosessin ajan.