lauantai 31. elokuuta 2013

KoristeleivätLeipurin opintojen aikana teemme  myös  koristeleipiä  erilaisista koristetaikinoista.  Tämä opintokurssi opetetaan viimmeisen opintovuoden aikana.

 Erilaiset koristeleivät ja taitotyöt ovat  oivallisia leipäpöydän koristeita  erilaisissa juhlissa. Mieluisia tupaantuliaislahjoja. Kauppojen paistopisteissä ja leipäosastoilla katseenvangitsijoita. Leipomoliikkeiden näyteikkunasomisteita.


Koristeleipiä tehdessä mielikuvituksen voi päästää valloilleen. Monilla yrityksillä, yhteisöillä ja yhdistyksillä on omat yrityslogonsa, jonka mukaan voi valmistaa mieluisan lahjayllätyksen erilaisiin tilaisuuksiin ko. yritysjuhliin.
 

Erilaisia työtekniikoita käyttäen saadaan töille elävyyttä. Letitykset, punokset, leikkaukset, viillot antavat töille ilmettä.  Erilaisten  pinnoitusmateriaalien (unikonsiemenet, siemenet, jauhotukset) laaja käyttö antaa rajattomat mahdollisuudet töiden tekemiseen.
 

Korien valmistus onnistuu mainiosti uunin kestävän vuoan päälle tehden. Ristikkokuvio on saatu aikaiseksi piirakkaleikkurin avulla.  Ruusujen ja lehtien valmistus onnistuu samalla tekniikalla kuin marsipaaniruusujenkin teko.  


Koristeleipä kurssi on leipuriopintojen mielenkiinnoisimpia kursseja, koska jokainen työ on yksilöllinen ja opiskelijat saavat käyttää luovuuttaan. Töitä tehdessä tehdään aina ensin työsuunnitelma paperille, jossa piirretään työlle kuva ja määritellään kuinka paljon erilaisia koristetaikinoita valmistetaan.