lauantai 31. elokuuta 2013

Pusut ja omenapullat


Herkullisia pusuja valmistamme pikkupullataikinasta. Kohonneet  pulla-aihiot  kaulataan soikeiksi ja jätetään päistä kaulaamatta, jotta saadaan syntymään pusumaiset huulet. Soikioiden keskelle pursotetaan herkullista omenatäytettä ja pusut suljetaan. Tuotteet kohotetaan ja paistetaan, jonka jälkeen voidellaan sulalla voilla ja sokeroidaan. Todella herkullisia!
 
 


 
Pikkupullia tehdessä opitaan tekemään myös saksittuja kappalepullia. Pullien valmistamisessa opitaan käyttämään kaulauskonetta ja tekemään pitkä ja tasainen kaulaus, josta saadaan  useita kymmeniä pullia kerralla.
Kaulaksen väliin leivitetään paistonkestävää marmeladia tai täytettä. Pullat leikataan ja saksitaan. Kohotuksen jälkeen pullat voidellaan ja viimeistellään hunajapaahdetuilla riisikrokanteilla.tai raesokerilla.
 
 
Voisilmäpullia valmistaessa opitaan pullat pyörittämään pyöreiksi kahdella kädelle yhtäaikaa pyörittäen. Voisilmät pulliin saadaan nopeasti käyttämällä pursotinpussia, voi on ensin notkistettu sopivan pehmeäksi.  Voisilmäpullat ovat koulumme myymälässä suosittu leivonnainen.
 
 
 
Punnuspullat ovat helppoja valmistaa pikkupullataikinasta. Hyvin kohonneet pullat painetaan alas punnuksella tai tasaisella juomalasin pohjalla. Reunat voidellaan kananmunalla ja pullan syvänteeseen pursotetaan täyteläistä rahka-kermatäytettä sekä vadelmahilloa.  


 
 
Opiskelijat valitsivat pakkausvarastostamme tuotteille sopivat  pakkausmateriaalit. Kaunis marja-aiheinen alusrasia kehystää herkullisia tuotteita somasti. Tuotteille laadittu asianmukainen tuoteseloste antaa tärkeää informaatiota tuotteesta asiakkaillemme.