perjantai 4. huhtikuuta 2014

Rahkawienereitä ja raewienereitä


Toisen vuoden leipuri-kondiittoriopiskelijat valmistivat pääsiäisen aikaan sopivia rahkawienereitä. 



Wienereiden pinta koristeltiin paistamista ennen "putselilla", eli voista, sokerista ja vehnäjauhoista tehdyllä muruseoksella.
Paistamisen jälkeen wienerit koristeltiin persikoilla ja kirsikoilla.
Hedelmien pinta siveltiin kuumahyytelöllä. Wienerit viimmeisteltiin tomusokerilla.

Näyttäviä ja myyviä wienereitä saa, kun tuotteet malttaa viimmeistellä huolellisesti.



Herkullisia pitkiä wienereitä opiskelijat valmistivat samasta kaulauksesta kuin rahkawienereitäkin. Näitä wienereitä kutsutaan tekotavan mukaisesti nauhawienereiksi, koska ne muotoillaan taikinanauhasta halutun näköiseksi.
Raewienerit koristeltiin omena-kanelitäyteellä sekä vaniljakreemillä.


Wienereitä valmistetaan kerralla iso määrä, jotta opitaan kaulaamaan wienertaikinoita sekä saadaan tuntumaa sarjatyöskentelystä.


Wienerit pakattiin kahden kappaleen rasioihin.