sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Wienermunkit - munkkien aatelia


Kolmannen vuoden leipuri-kondiittori opiskelijat valmistivat herkullisia wienermunkkeja. Näiden munkkien voidaan hyvällä syyllä sanoa olevan munkkien aatelia.
Munkit valmistetaan wienertaikinasta, jolloin munkkien rakenne on hyvin lehteilevä, pinta rapea ja maku täyteläinen.
Opiskelijat valitsivat wienermunkkien täytteeksi tällä kertaa runsasmarjaisen vadelmatäytteen.


Wienerkaulaus jaetaan jakajalla määrämittaisiksi taikina-aihioiksi. Jotta tuotteista tulisi laadukkaita ja tasakokoisia on ensiarvoisen tärkeää tehdä jokainen työvaihe huolellisesti. 
Aukikaulaus ja tuotteiden leikkaus suoritetaan annettujen ohjeiden mukaisesti, jotta tuotteen raaka-paino pysyy 60 gramman painoisena.


Vadelmatäytteiset wienermunkit paloitellaan jakajalla määrämittoihin.


Munkit paistetaan 180 asteen lämpötilassa 2-3 minuuttia kääntäen munkit välillä. Kokonaispaistoaika wienermunkilla on viisi minuuttia.


Paiston jälkeen wienrmunkkien pinnan annetaan kuivahtaa ennen sokerointia. Näin tehden pintasokerointi pysyy valkoisena eikä munkki ime itseensä liikaa sokeria.


Munkit ovat esimerkillisen tasalaatuisia.
 Munkin kypsä paino täytteineen on 80 g.
 Leipuri-kondiittoriopintojen aikana opitaan jokaista tuotetta tehdessä mikä on minkäkin leivonnaisen raakapaino - sekä mikä on tuotteen kypsä paino. Tämä asia on eräs keskeisempiä ammattiopintojen opittavia asioita.


Munkit pakattiin saranallisiin muovirasioihin - rasian koko oli juuri sopiva munkille. Tuoteseloste ja hintalaskelma on laadittu asianmukaisesti.