perjantai 6. helmikuuta 2015

Runebergin torttuja

Tällä viikolla leivoimme runebergin torttuja. 
Leipuriopiskelijan opinnot mukautuvat kausituotteiden valmistukseen. 

Tämän hetken kausituotteita ovat myös laskiasipullat. Seuraavaksi onkin ystävänpäivä leivonnaisten leipominen.
Sitten tuleekin pääsiäisajan leivonnaiset ja kevään juhliin leivottavat tuotteet.

Runebergin tortut paistetaan korkeissa rengasvormuissa. 
Kypsät ja jäähtyneet torttuaihiot kostutetaan rommi-sokerivedellä. 
Pinta koristellaan vadelmatäytteellä ja sokeri-vesikuorrutteella.

Kuka se olikaan se Runeberg?

Johan Ludvig Runeberg oli suomenruotsalainen runoilija, kirjailija ja toimittaja.
Hän syntyi 5.2.1804 Pietarsaaressa ja kuoli 6.5.1877 Porvoossa.

Runebergin tunnetuin teos on Vänrikki Stoolin tarinat.
Rakas Maamme laulukin on Runebergin runosta lähtöisin.

Runeberin päivää juhlistetaan syömällä runebergintorttuja.
Resepti on perimätiedon mukaan Fredrika Runebergin kehittämä.