lauantai 14. helmikuuta 2015

Suussasulavia lakritsimunkkeja ystävänpäiväksi


Leivoimme ystävänpäiväksi lakritsimunkkeja, 
jotka täytimme vanilja-kermatäytteisellä kreemillä.


Näitä munkkeja maistellessa tuli kommentteja
"nam..nam...lisää"
"tämähän on ihan kuin söisi hopeatoffeeta"
"lakritsin ja pehmeän vaniljatäytteen yhdistelmä sopii hyvin"

.....kaikki munkit tulikin  myydyksi nopeasti myymälässämme.


Munkit valmistettiin kaulatusta munkkitaikinasta. 
Munkkien raaka-paino oli 50 g.


Kohonneet munkit aseteltiin munkkiritlälle.


Munkit paistettiin 180 asteisessa rypsiöljyssä.


Munkkien kokonaispaistoaika oli 4 minuuttia,
kaksi minuuttia kummaltakin puolelta paistaen.



Jäähtyneet munkit täytettiin vaniljakreemi-kermavaahtotäytteellä.

Munkit kuorrutettiin 38 asteisella lakritsikuorrutteella.


Munkkien päälle aseteltiin sokerimassasta valmistettu sydän.

Munkit pakattiin yhden kappaleen rasioihin. 


Tiesitkö tämän ystävänpäivästä?

Ystävänpäivä on mahdollisesti saanut alkunsa antiikin Rooman Lupercalia-juhlasta. 
Juhlalla kunnioitettiin Junoa - roomalaista naisten ja avioliiton jumalatarta sekä 
Pania - luonnon jumalaa.

Nuoret miehet kokoontuivat Palatinus- kukkulalla olevaan luolaan ja uhrasivat vuohia ja koiran. Juhlan jälkeen nuoret miehet kulkivat ympäriinsä vuohennahkoihin pukeutuneina ja läiskivät vastaantulijoita vuohennahkaisilla remmeillä. Sen uskottiin lisäävän hedelmällisyyttä. 

Suomen kalentereissa ystävänpäivä on ollut 1996 vuodesta lähtien. Päivä on 14.2.
Päivän tunnuksena tunnetaan kautta maailman punainen sydän.