tiistai 22. joulukuuta 2015

Limekakkuja ja Lakkakakkuja

Leipuri-kondiittorin opintoihin kuuluu erilaisten täytekakkujen valmistusta.
Nämä kauniit limejogurtti- hyytelökakut saimme valmistaa
 läksiäiskahville pitkäaikaiselle opettajallemme.

 Tärkeä osa oppimista on aistinvarainen arviointi.

Tämä kakku tehtiin maistelua varten,
jossa tarkastelimme kakun rakennetta,
 makua ja ulkonäköä

.Konditoriatuotteita koristellessa käytetään suojakäsineitä..
 Konditoriatuotteet ovat herkästi pilaantuvia elintarvikkeita,
joten hygieeniset työtavat on oltava jokaisessa työvaiheessa.

Leipuri-kondiittorin opintoihin kuuluu myös pakkaaminen.
Tätä taitoa opitaan koulussa sekä työelämässä.

Tässä kuvassa valmistuu isoja levytäytekakkuja.
Näitä kakkuja tehdessä on opittu monenlaisia ammattiasioita;

valmistamaan vetopohjat kelkan avulla,
keittämään kostutusvesi, täyttämään ja pinnoittamaan täytekakut,
valmistamaan kauniit ruusut, lehdet ja suklaakoristeet.


Kakut pakattiin isoihin leipomolaatikoihin
nostopahvin avulla.