perjantai 17. helmikuuta 2017

Perunaleivos marsipaanikuorrutteella

Perunaleivoksia. 
Herkullisia!

Opiskelijoiden päivä alkoi olla jo lopuillaan, mutta oppituntia oli vielä vähän jäljellä . 
Opiskelijat tulivat kyselemään, että mitä vielä kerittäisiin tehdä?
Kokeilimme uutta ohjetta  perunaleivoksista. 

Jäljelle jääneistä vetopohjan kanteista, kreemistä, 
vadelmatäytteestä ja kermalikööristä teimme massan, 
joka pyöräytettiin marsipaanin sisään.


Perunaleivosmassa punnittiin samankokoiseksi paloiksi, 
jotka pyöriteltiin yhtä pitkiksi tangoiksi,
 jotta saatiin tasakokoisia leivostankoja.

Leivokset leikattiin 5 cm:n paloihin.

Leivosten päät kasteltiin sulassa suklaassa.


Pehmeää, sopivan kosteaa, miedosti vadelman makuista 
ja hivenen kermaliköörillä maustettua perunaleivosta. 
Pieni, sopivan pieni kahvihetken herkuttelupala.

Leivokset pakattiin kirkkaisiin pieniin pikkuleipäpusseihin. 
Pussit sidottiin niidellä kiinni.

Pieni pakkaus - pieni tuote - pieni herkutteluhetki on valmis.