perjantai 4. syyskuuta 2015

Focacciaa ja Ranskanleipää

Tähän leipään ei kyllästy - italiainen ihanuus!
 
Unelman pehmeää vaaleaa leipää, jossa maistuu oliiviöljy ja oliivit, kermainen juusto ja yrtit.
 Leivät valmisti 2.vuosikurssin leipuri-kondiittorit.

Focaccia on litteä leipä,  joka on tehty vehnäjauhoista, vedestä, hiivasta ja suolasta. Leipä on lähtöisin Italiasta. 
Uskotaan, että muinaiset etruskit taikka kreikkalaiset olisivat kehittäneet alkuperäisin reseptin.
 Leipä ja päällysteet paistetaan samalla kertaa.


Ranskanleipä.
Tunnetuimpia vaaleita ruokaleipiä.
Suomessa tätä leipää syötiin muutama vuosikymmen sitten aika paljonkin ja se sai lempinimekseen mm.
"junttaleipä, junttapulla..."