Aleksanterin leivoksia
Eräs vanhimmista leivoksista konditorioissamme on juuri tämä leivos.
Aleksanterinleivos on murotaikinasta, vadelmahillosta tai omenamarmeladista sekä kananmunan keltuaisesta koostuva leivos, jota on valmistettu Suomessa 1800-luvun alusta lähtien.
Leivos on yleensä kuorrutettu kiinteällä, elintarvikevärillä vaaleanpunaiseksi värjätyllä tomusokerilla, jossa voi olla myös suklaasta tai sokerista tehtyjä ohuita koristekuvioita päällä.
Leivos on nimetty Venäjän keisarin Aleksanteri I:n mukaan.
Tästä leivoksesta piti koulumme Eväsmestarin myymälässä maistiaiset asiakkaillemme Savon ammattiopiston kaupallisen puolen opiskelijat.
Vanilijan makauista lime-marenkileivosta.
Tämä leivos on myös konditorioiden klassikkoleivoksia -
mureaa muropohjaa, täyteläistä vaniljalime/sitruunatäytettä
ja rapeaa marenkia sisältävä leivos on todella herkullista.
Hedelmäleivokset ovat leipomoiden perusleivosvalikoimaa.