perjantai 13. maaliskuuta 2020

Leivoksia, leivoksia, leivoksia....

Aleksanterin leivoksia 

Eräs vanhimmista leivoksista konditorioissamme on juuri tämä leivos.
Aleksanterinleivos on murotaikinasta, vadelmahillosta tai omenamarmeladista sekä kananmunan keltuaisesta koostuva leivos, jota on valmistettu Suomessa 1800-luvun alusta lähtien.
Leivos on yleensä kuorrutettu kiinteällä, elintarvikevärillä vaaleanpunaiseksi värjätyllä tomusokerilla, jossa voi olla myös suklaasta tai sokerista tehtyjä ohuita koristekuvioita päällä.
Leivos on nimetty Venäjän keisarin Aleksanteri I:n mukaan.

Tästä leivoksesta piti koulumme Eväsmestarin myymälässä maistiaiset asiakkaillemme Savon ammattiopiston kaupallisen puolen opiskelijat. 


Vanilijan makauista lime-marenkileivosta.

Tämä leivos on myös konditorioiden klassikkoleivoksia - 
mureaa muropohjaa, täyteläistä vaniljalime/sitruunatäytettä 
ja rapeaa marenkia sisältävä leivos on todella herkullista.






Hedelmäleivokset ovat leipomoiden perusleivosvalikoimaa.