maanantai 1. toukokuuta 2023
Petit Four - pieni herkullinen miniatyyrileivos
Petit four tarkoittaa tarkalleen ottaen ranskankielistä sanaparia eli "pientä uunia". Arvellaan nimen johtuvan siitä, että pikkuleivät ja keksit paistetaan miedossa uuninlämmössä. Nämä ihanat pienet miniatyyrileivokset on valmistettu mantelimassapohjaisesta pohjataikinasta. Täytteenä on suussasulavaa kreemiä ja aprikoositäytettä. Kuorrutteena on käytetty erilaisia kasvisrasvapohjaisia kahvileivänkuorrutteita, sekä aitoja suklaakuorrutteita.
Koristelu tehdään spritsaamalla kuvio pienen leivonnaisen päälle.
Petit fours leivonnaisia voidaan tehdä hyvin monenlaisina. Eri muotoisina, erilaisilla pohja- ja täytevaihtoehdoilla sekä koristelutekniikoilla. Perusidea on, että tämä konditoriatuote on pieni, maukas ja kaunis.
Koristelussa käytettiin tällä kertaa sulatettua suklaata.
Suklaalla kuorruttaessa työvälineinä oli haarukat.
Petit foursin kuorruttamisessa on käytössä kolmipiikkinen haarukka, joka soveltuu myös hyvin tähän tehtävään. Joskus vaihdamme tämän työvälineen tavalliseen haarukkaan jos tuntuu että pieni leivos sukeltaa ennen aikojaan suklaapataan. Kuorrutteena kuvassa on aito valkosuklaakuorrute.