sunnuntai 5. marraskuuta 2023
Valkosuklaa- ja vadelmamoussetäytteiset täytekakut
Konditoriatuotteita opiskellessa opitaan laaja-alaisesti valmistamaan erilaisia täytekakkuja. Tätä kakkua tehdessä on opittu täytekakkupohjan valmistus. Kahdenlaisen moussetäytteen ja kostutusliemen valmistus. Kakun kuorruttaminen palettiveistä/raappaa ja pyörivää kakkualustaa käyttäen. Lisäksi on opittu kakun suklaavalutuksen valmistaminen. Täytekakun koristelu, pakkaaminen ja tuote-selosteen tekeminen. Paljon yhden täytekakun valmistuksessa opitaan tärkeitä asioita.
Herkulliset tuoreet marjat kruunaavat tämän täytekakun. Kauniit suklaakoristeet tehdään myös kakkuihin. Tällöin opitaan myös oikeaoppinen suklaan temperointi.
Koulun leipomosta tilataan paljon erilaisia täytekakkuja juhlatilaisuuksiin. Tässä levytäytekakku asiakkaan juhlatilaisuuteen. Kakusta riittää hyvin 4o hengelle tarjottavaa kakkua.