maanantai 8. heinäkuuta 2013

Reikäleipää


Ensimmäisen opintovuoden aikana opiskelijat pääsevät leipomaan perinteiseen hapanleipätaikinaan valmistettuja reikäleipiä. Reikäleipien pinnalle voi viiltää veitsellä haluamansa kuvion tai "tärpätä" eli pistellä reikiä  siihen tarkoitetulla tärpillä tai haarukalla.
 

 
Herkulliset ohrarievät odottavat tuoteselostetta ja hintalappua pussin päälle. Näiden leipien valmistuksessa on opittu vaalean ruokaleivän raskitus eli hapattaminen. Nesteenä on käytetty piimää ja jauhoina ohra- ja vehnäjauhoja.  Ohrarievät ovat savolaisia perinneleipiä.
 

 
 
Alppileivät odottavat pussitusta. Kaunis viiltokuvio saadaan hyvin onnistumaan terävällä veitsellä viiltäen. Leivän pinnnan jauhottaminen antaa leivälle herkullisen ulkonäön.