maanantai 8. heinäkuuta 2013

Walesin leivokset


Walesin leivokset odottavat leikkaamista ja pakkaamista. Walesin leivoksia tehdessä opitaan muro- ja tuulihattutaikinan valmistus. Kaulauskoneella kaulattujen murotaikinalevyjen päälle pursotetaan tuulihattutaikina, jonka jälkeen tuotteet paistetaan. Jäähdytetyt leivosaihiot leikataan auki ja täytetään herkullisella marjatäyteellä sekä kermavaahdolla.

Kanapee leivoksia tehdessä opitaan lehtevän ja rapean lehtitaikinan valmistus. Lehti- ja voitaikina ovat konditorian perustaikinoita, joita opiskelun aikana tehdään useamman kerran. Näistä taikinoista saadaan hyvin erilaisia konditoria-alan tuotteita sekä suolaisia tuotteita.

Paisteut kanapee leivokset ovat valmiita. Näiden tuotteiden valmistuksessa opitaan lehtitaikinatuotteen oikea paistaminen. Leivosten on oltava rapeita, jotta ne ovat herkullisia.


Lehtitaikinasta saadaan kätevästi myös suolaisia leivonnaisia -  vol'auventteja. Kuvassa yrttituorejuusto-kinkkutäytteisiä tuotteita. Nämä leivonnaiset ovat erittäin suosittuja juhlissa pienenä coctail tarjottavana.

Kuvassa vol'auventit ovat täytetty mansikka-tuorejuusto täytteellä ja kermavaahdolla. Mansikoita päälle laittaessa parhaimpia olisivat tuoreet mansikat. Pakastemansikoita päälle laittaessa kuumahyytelöinti on tehtävä huolellisesti,  ettei marjan mehu pääse valumaan mansikoista.


Omenaleivoksen valmistuksen leipuri-kondiittori opiskelijat oppivat kolmannen opintovuoden aikana. Leivos valmistetaan voitaikinasta ja täytetään omenamarmeladilla. Tämän tuotteen valmistuksessa erityisesti kiinnitetään huomioita oikeaoppisen voitaikinan valmistukseen kaulauskonetta apuna käyttäen. 
Tuotteen paistaminen on tehtävä erittäin huolellisesti, jotta tuoteesta tulee rapea eikä se jää raa'aksi. Kuvan omenaleivokset onnistuivat ihanteellisesti, ne olivat rapeita ja leikkautuivat helposti.