maanantai 8. heinäkuuta 2013

Erilaisia täytekakkuja


Koulultamme asiakkaat tilaavat usein täytekakkuja. Tämän kakun asiakkaalle on valmistanut kolmannen vuosikurssin opiskelija. Vadelmahyydykekakku riittää 60 hengelle. Kauniit suklaaristikkoreunat sekä suklaaspiraalikoristeet koristavat kakkkua.


Gluteenittomia kermaisia hedelmäkakkuja tehdessä opiskelijat oppivat neliön muotoisten kakkujen pinnoittamista ja koristelua. Hedelmät on hyytelöity,  jotta ne pysyvät kauniin värisinä sekä mehevinä. Kakun reunat on koristeltu hunajapaahdetuilla kookoshiutaleilla. Nämä kakut valmistuvat hyvin nopeasti, kun kakkuja tehdään sarjatyöskennellen.

Sileäreunaisten kermakakkujen valmistuksessa opitaan palettiveitsen sekä pyörivän kakkualaustan oikea työtekniikka. Kakku on pinnoitettu lakkatäytteellä ja kylmähyytelöllä. Opiskelija on koristellut kakun  itse valmistamillaan marsipaaniruusuilla, lehdillä ja suklaakuvioilla.


Kinuski-kermakakkua tehdessä opitaan keittämään kakulle hyvin leikkautuva ja levitettävä kinuski. Kakun reunat on vedetty uurteisiksi koristeraappaa käyttäen. Kakun alareuna on koristelu hunajapaahdetuilla riisikrokanteilla.  Ruusut ja lehdet ovat opiskelijan itse valmistamia koristeita. 

Vadelma-hyydykekakkuja  tehdessä opitaan liivatteen ja hyydykejauheen käyttäminen. Kakut on päällystetty kotimaisilla vadelmilla. Vadelmat on pinnoitettu kuumahyytelöllä, jotta marjat pysyvät kauniina eikä marjoista vapautuva mehu valu kakun reunoille.

Kakun reunoja koristaa suklaaristikkokuvio. Kakut pakataan saranallisiin muovirasioihin ja laaditaan tuoteseloste.


Hedelmäkakut ovat raikkaita ja mehevän makuisia kakkuja. Kakut kostutetaan keitetyllä sokerivedellä ja maustetaan hedelmäaromeilla. Täytteenä käytetään hedelmämarmeladeja sekä hedelmähakkelusta. Toisena täytteenä käytetään  laktoositonta vaniljakreemiä.
Kakut koristellaan erilaisilla hedelmillä ja kookoshiutaleilla. Kakun pinta kuumahyytelöidään,  jotta hedelmät pysyvät kauniina.  
     
Kermakakku, jonka pohjana on huokoinen sokerikakkupohja. Kakku on kostutettu keitetyllä sokerivedellä  ja maustettu päärynä-aromilla. Täytteenä on raikas päärynämarmeladi ja kermavaahto.  Pinnalle on pursotettu myös päärynätäytettä, jonka pinta on kylmähyytelöity.
Reunoilla on hunajapaahdettu riisikrokantti.  Marsipaaniruusun ja lehdet on opiskelija itse valmistanut. Kakku pakataan ikkunallisiin pahvisiin kakkurasioihin.


Levytäytekakku on valmistettu ohuista sokerikakkupohjista ns.vehtopohjalevyistä. Täytteenä on vadelmatäytettä ja kermavaahtoa. Kakku on 40 hengen levytäytekakku.
Kakkkua nostaessa on tärkeää käyttää nostopahvia, jotta kakku säilyy moitteettomassa kunnossa juhlapöytään saakka.

Suuret hyytelökakut on valmistettu ohuen vetopohjan päälle jonka ympärille on laitettu säädettävä kakkukehikko. Täytteenä kakussa on vadelma-kermahyytelö. Pinnalle on  kaadettu kuumahyytelö, joka on maustettu vadelma-aromilla ja värjätty punaisella elintarvikevärillä.
Kakkua reunustaa suklaaristikko, joka on valmistettu laadukkaasta Belcolade suklaasta muovinauhan päälle pursottaen. Suklaarullat ja hyytelöidyt marjat koristavat kakkua.