sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Pihvien paistamista


Leipuri-kondiittori opintojen aikana opitaan hyvin monipuolisesti käsittelemään lihaa ja tekemään  erilaisia liharuokia.
Kuvassa opiskelijat paistavat naudanpihvejä ja opettelevat paistamaan eri kypsyysasteen mukaisia pihvejä.

Pihvit on muistettava ottaa aina ajoissa huoneenlämpöön ennen paistamista vähintään puolta tuntia ennen. Näin tehden pihvit kypsyvät tasaisesti, eikä pannu jäähdy liian nopeasti kylmän lihan ansiosta.


Pihvin paistamisessa käytettiin voita ja oliiviöljyä, öljynä voi olla muukin kasvisöljy.
Voi-öljyseos on riittävän kuumaa kun se hieman väreilee ja on saanut ruskeaa väriä.


Tämä pihvi on rare - eli raaka. Paistetaan kummaltakin puolelta n. 2 min. riippuen hieman pihvin paksuudesta.


Tämä pihvi on medium - eli puoliraaka. Paistetaan kummaltakin puolelta n. 4 min. paistoaika riippuu kuinka paksu pihvi on.


Tämä pihvi on well done - eli kypsä. Paistetaan kummaltakin puolelta n. 6 minuuttia.


Pihvit maustetaan kypsentämisen jälkeen rouhitulla mustapippurilla ja suolalla. Maustamisen voi tehdä myös ennen pihvin paistamista.
Pihvien on hyvä antaa vetäytyä tämän jälkeen foliossa muutama minuutti jotta lihasnesteet rauhoittuvat pihvin sisällä ja lämpötila tasoittuu.