perjantai 28. maaliskuuta 2014

Voileipäkakkuja


Leipuri-kondiittori opiskelijat aloittavat voileipäkakkujen valmistuksen leivän tekemisestä. Isot peltileivät sahataan kakkusahalla kakulle sovittuihin määrämittoihin. Kakuille keitetään kostutusliemet ja tehdään herkulliset täytteet. Kakut tehdään sarjatyönä, jotta kakut valmistuvat ripeästi ja työaika tulee hyödynnettyä tehokkaasti. 


Elintarvikealalla opiskellaan tuotteiden pakkaamista, ja jokaiselle tehdylle tuotteelle opiskelijat valitsevat pakkausvarastostamme asianmukaisen ja myyvän pakkauksen.


Voileipäkakkuja tehdään myös isoina levykakkuina. Kuvassa opiskelija koristelee hautajaisiin tulevaa lihavoileipäkakkua.


Voileipäkakkuja tehdessä opiskelijat tekivät myös porokakkuja. Täytteen he saivat itse maustaa haluamallaan tavalla - täyte oli todella maukas! Tärkeä osa oppimista on myös se, että opiskelija voi itse käyttää makuaistiaan ja kehitellä erilaisia makuelämyksiä ja keskustella muiden opiskelijoiden kanssa maistellen/keskustellen onko maku kohdallaan.