lauantai 8. huhtikuuta 2017

Einestuotteet - suolaiset leivonnaiset


Lihapasteijat valmistettiin lehtevään voitakinaan.

Leipuri-kondiittori opiskelijan perusopintoihin kuuluu 
kaulattavien taikinoiden valmistus.

Pasteijataikinat kaulataan lehteviksi kaulauskonetta käyttäen. 
Tässä täytetään lihapasteijaa. 


Täytetyt pasteijat pellitetään, voidellaan kananmunalla
 ja päälle ripotellaan korppujauhoja.

Opiskelijat tekevät leivontaprosessin alusta 
loppuun saakka koulumme leipomossa.

Perusresepti suurennetaan tai pienennetään sovitunlaisesti, 
jonka jälkeen aloitetaan taikinoiden ja täytteiden valmistus. 
Tuotteet valmistetaan ja jäähdytetään. 
Tuotteet pakataan ja laaditaan tuoteseloste.

Teoriatunteja leipomotunneilla ei varsinaisesti ole lainkaan, 
koska oppiminen tapahtuu käytännön leivontatöitä tehdessä.


Pizzoja valmistetaan viikottain myös koulumme leipomosa.