sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Gluteenittomat ja laktoosittomat suklaapikkuleivät

Laitan tässä erittäin herkullisen gluteenittoman ja laktoosittoman pikkuleipäohjeen. 
Kevään juhlat lähestyvät  -  
usein saan kysymyksiä hyvistä pikkuleipäresepteistä, 
joten tämä ohje on testattu ja todettu toimivaksi reseptiksi.

GLUTEENITON JA LAKTOOSITON PIKKULEIPÄ


  • 400 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 5 tll vaniljasokeria
  • 3 rkl siirappia
  • 4 rkl kaakaojauhetta
  • 3 tl ruokasoodaa
  • 9 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (Sember)
  • 2 dl perunajauhoja
  • 1 kananmuna
  • 300 g sulatettua laktoositonta maitosuklaata koristeluun
1.     Säädä uuni 200 C.
2.     Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi.
3.     Jaa taikina kahdeksaan osaan ja leivo 25 cm:n pötkyksi.
4.     Aseta pötkyt leivinpaperilla vuoratuille pelleille, neljä molemmille pelleille.
5.     Litistä pötkyjä hieman litteiksi.
6.     Paista uunissa noin 10 min.
7.     Kun pikkuleipäpötkyt vielä ovat lämpimiä, leikkaa niistä viipaleita. Jäähdytä pikkuleipäviipaleet. Kastele pikkuleipien toinen reuna sulatetulla lakoosittomalla maitosuklaalla. 

Nämä pikkuleivät ovat erittäin hauraita. Käsittele varoen ettei pikkuleivät murene.