Ylä-Savon ammattiopistossa saa koulutusta myös
luonnontuotealan ammattitutkintoon.
Luonnontuotealan opiskelijoiden kanssa leivoimme erilaisia
leipiä, suolaisia tuotteita,
kahvileipiä ja kakkuja jotka sisälsivät kotimaamme villiyrttejä.
Herkullisia kotimaamme sieniä sisältäviä piiraita,
kotimaan marjoja ja yrttejä sisältävää marenkikakkua,
voitaikinawienereitä joissa maistui vaniljayrttikreemi -
kaikki niin tavattoman herkullisen makuisia.
Kahdenlaista kahvikakkua joissa maistui eri yrtit ja marjajauheet.
Bannoveen kinuski-kermakakkua, jossa maistui karpalot ja yrtit.
Ihanaa voi-villiyrttipatonkia.
Nokkosrieskaa.
Lohitäytteistä voileipäkakkua joka oli maustettu villiyrtein.
Isoa rinkelileipää, porkkanalla ja villiyrtein maustettuna.
Foccacia leipää ja rieskoja villiyrteillä maustettuina.
Ihanaa metsäsieni-sipuli-yrtti pizzaa.
Donitseja, munkkeja ja keksejä monin eri villiyrtein maustettuina.
Villiyrtteinä käytimme leivontaillassa mm.
nokkosta, voikukkaa, poimulehteä, maitohorsmaa, vuohenputkea, siankärsämöä, mesiangervoa, luonnonruusua,
Erilaisia marjoja mm. karpaloa, puolukkaa, mustikkaa, vadelmaa, tyrniä,
erilaisia sieniä käytimme mm. haaparouskua, herkkutattia, kanttarellia, suppilovahveroa.
Kurssin ajankohta oli varhainen kevätiltapäivä, jolloin luonnossa ei ollut vielä paljonkaan yrttejä varsinkaan Iisalmen korkeudella. Suurin osa käytetyistä tuotteista olikin kuivattuina yrttijauheina, marjajauheina, säilöttyinä sieninä.