Haluaisitko leipuri-kondiittoriksi?

Mitä leipuri-kondiittori opiskelee?
Elintarvikealan perustutkinto leipuri-kondiittorilinjalla kestää kolme vuotta eli 180 osp (osaamispistettä).   Halutessasi voit opiskella sekä lukion opinnot, että leipuri-kondiittorin opinnot rinnakkain neljässä vuodessa.   Jos sinulla on aiempia opintoja suoritettu tai työkokemusta  nekin huomioidaan opintopolkuasi suunniteltaessa. Opintoaikasi aina räätälöidään yksilöllisesti ja opinnot voivat edetä nopeampaakin tahtia - kaikki riippuu kuinka opiskelija oppii opetussuunnitelman mukaiset asiat.
Opinnot koostuvat pääosin leipuri-kondiittorin ammatillisista opinnoista (120osp ). Nämä opinnot ovat niitä, jolloin opiskellaan käytännön tunneilla  koulumme leipomoluokassa tai työpaikoilla. 
Opit valmistamaan erilaisia ruoka- ja kahvileipiä, suolaisia tuotteita eli einestuotteita, konditoria-alan tuotteita leivoksia, täytekakkuja, pikkuleipiä, kääretorttuja . Lisäksi opit tekemään  erilaisia koristetöitä sokerista, marsipaanista ja suklaasta.  Elintarvikkeiden valmistuksen opintomoduulissa opit lisäksi laittamaan herkullisia ruokia, jälkiruokia, salaatteja, säilykkeitä ja mehuja.  Lisäksi opit tekemään erilaisia makkaroita, kalankäsittelyä ja maidonjalostuksessa syntyviä tuotteita kuten voita, jogurttia, juustoja ja herkullisia jälkiruokia.    
Opiskelua suoritetaan paljon työssäoppimispaikoissa. Työpaikkoja ovat leipomot, kahvilat, pitopalveluyritykset, suurtalouskeittiöt, paistopisteet tavarataloissa sekä ravintolat, joissa leivotaan. Työssoppimassa voit olla myös ulkomailla! Upea mahdollisuus, jota ei kannata ohittaa.
Opintojen aikana opitaan myös yrittäjyyttä. Voit perustaa halutessasi oman yrityksen yhden opintovuoden ajaksi. Yrityksessä liikkuu oikea raha ja opiskelijan tekemät tuotteet. Voitto, joka yrityksen päättyessä mahdollisesti syntyy, on sinulle jäävää rahaa. Useat opiskelijat ovat perustaneet leipomoalan yrityksen opintojensa aikana ja saaneet siitä erittäin positiivisia kokemuksia.
Lisäksi opintojen aikana opiskellaan ammattitaitoa täydentäviä tutkinnon osia. Nämä tärkeät oppiaineet tukevat ammatillista osaamistasi leipuri-kondiittoriksi opiskellessasi. Matematiikkaa, jotta osaat suurentaa ja pienentää reseptejä. Ruotsia ja englantia, jotta osaat kääntää vieraskielisiä reseptejä.  Fysiikkaa ja kemiaa, jotta tiedät mitä leivän paistoprosessissa tapahtuu. Yhteiskunta-, yritys- ja työelämätietoa, jotta tiedät mitä tärkeitä asioita sinun on hyvä tietää, kun astut työelämään. Liikuntaa ja terveystietoa, jotta pysyisit hyväkuntoisena ja virkeänä. Taidetta ja kulttuuria,  jotta saat päästää luovuutesi esiin.
Vapaasti valittavia tutkinnon osia kuuluu myös opintoihin. Voit valita haluamasi kursseja koulun opintotarjottimelta hyvin monipuolisesti.
Olen kertonut keskeisimmät opintoihin liittyvät kokonaisuudet.  Lisää tarkempaa tietoa löytyy opinnoista koulumme sivuilta www.ysao.fi – opiskelua – perustutkinnot – leipuri-kondiittori
sekä opetushallituksen sivuilta elintarvikealan perustutkinnon perusteista
http://www.oph.fi/download/162213_elintarvikealan_pt_01082015.pdf
 
Käy kurkkaamassa , jos olet vähänkin kiinnostunut!   
Ota rohkeasti yhteyttä, jos kiinnostut leipuri-kondiittorin koulutuksesta. 
Voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseeni
outi.leinonen@ysao.fi