lauantai 30. marraskuuta 2013

Pieniä piparikakkusia


Perinteiset pipari ovat ihania,  mutta niin on nämä mureat piparikakkusetkin. Pikkuleipien keskelle laitoimme ranskanpastilleja ennen paistamista. Vaihtoehtoisesti siihen olisi hyvin voinut laittaa pähkinän, mantelin tai suklaarusinan. Kakkusten pinnalle ei välttämättä tarvitse laittaa mitään koristeita.

Piparikakkuset

250 g voita tai margariinia
2 pientä kananmunaa
3 tl kanelijauhetta
1 tl inkivääriä
1,5  tl kardemummaa
2 rkl siirappia
2,5 tl soodaa
2,5 dl hienoa sokeria
8-8,5 dl vehnäjauhoja

(Pikkuleipien pinnalle; manteleita, pähkinöitä tai karamelleja)

1. Sekoita pehmeä voi, sokeri ja siirappi. Lisää kananmuna koko ajan sekoittaen.

2.Sekoita vehnäjauhoihin mausteet ja sooda.

3. Lisää jauhoseos voi-sokeriseokseen.

4. Vie taikina tunniksi jääkaappiin.

5. Pyöritä haluamasi kokoisia palloja ja paina palloa hieman litteäksi.

6. Paina pikkuleipien keskelle karamelli, pähkinä tai manteli.

7. Paista kakkusia 190 asteessa n. 10-15 min. Paistoaika riippuu kuinka suuria kakkusia olet leiponut.

Kakkusten värin tulee olla kauniin ruskeita ja halkaistua pikkuleivän tulee olla kypsä sisältä.