sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Joululaatikoita ja palapaistia

Elintarvikealan perustutkinnon opintoihin kuuluu myös ruoanvalmistusta. 
Herkullisia porkkanalaatikoita valmisti enimmäisen opintovuoden opiskelijat.


Porkkanat keitetään kypsiksi kippikattilassa.

Kypsät porkkanat soseutetaan suurella sauvasekoittimella soseeksi.


Mitä kaikkea opitaankaan porkkanalaatikkoa tehdessä?
Porkkanalaatikkoa valmistaessa opiskelijat ovat oppineet juuresten oikeaoppisen käsittelyn.

  He oppivat myös suuren kippikattilan toimintaperiaatteen sekä yhdistelmäuunin käyttämisen laatikon kypsentämisessä.

Omavalvontasuunnitelman noudattaminen on tärkeä osa oppimista. 
Ruoan lämpötiloja seuraamalla, ruokanäytteiden ottaminen jokaisesta tehdystä  ruoasta ja niiden kirjaaminen omavalvontakansioihin ovat tärkeitä asioita.

Jokaiselle tuotteelle laaditaan tuoteseloste, määritetään myyntiaika ja tehdään hintalaskelma millä hinnalla tuote myydään koulun myymälässä.

Lisäksi opitaan suurentamaan ja pienetämään ohjeita, laskemaan hävikkilaskuja, suolaprosentteja ja toimimaan työergonomisesti ja hygieenisesti työtehtävissä......
Opiskelijat oppivat yhden työpäivän aikana hyvin monenlaisia ammattiasioita!

Ihanaa lanttulaatikkoa opittiin myös valmistamaan.


Ensimmäisen opintovuoden opiskelijat valmistivat herkullisia ruoka-annoksia. 
Palapaistia, keitettyjä perunoita, parsakaalia ja porkkanoita.


Ruoka-annokset pakataan pahvisiin complevuokiin.