perjantai 28. marraskuuta 2014

Suklaapiirakoita ja kinkkupiirakoita

Ensimmäisen opintovuoden leipuri-kondiittoriopiskelijat valmistivat suklaapiirakoita.

Isoja piirakoita tehdessä opiskeltiin vaahdotettavan piirakkamassan valmistus, massan levittäminen tasaisesti piirakkapelleille, suklaakuorrutteen levittäminen pinnalle, kauniin kuvion tekeminen suklaan päälle.  
Piirakan leikkaaminen siististi ja tasakokoiseksi paloiksi on opittu myös tätä piirakkaa tehdessä.

Suklaapiirakoiden alle asetettiin tukipahvi ja piirakkarasiaksi valittiin saranallinen muovirasia. Tuotteelle on tehty asianmukainen tuoteseloste ja hintalaskelma.

 
Kinkku-paprikapiirakoita valmistettiin kaulattavasta rahkavoitaikinasta. 
Näitä piirakoita tehdessä opittiin kaulauskoneen käyttämistä ja sarjatyöskentelyä.