perjantai 21. marraskuuta 2014

Luumutäytteiset tyynymunkit

Nämä tasakokoiset ja kauniit luumumunkit valmisti syksyllä leipuri-kondiittori opintonsa aloittaneet opiskelijat.


Munkkitaikina kaulattiin kaulauskoneella ja ajettiin linjalla neliön muotoisiksi munkkiaihioiksi. Aihiot täytettiin luumutäytteellä ja aseteltiin öljytylle munkkivanerille.

Munkit paistetaan rypsiöljyssä.


Paistamisen jälkeen munkkien pinnan annetaan hetken kuivahtaa,
 jotta sokeri tarttuu kauniisti munkin pintaan.


Munkkien sokerointi opetellaan heti opintojen alussa kahdella kädellä sokeroiden. 
Opiskelussa kiinnitetään erityistä huomiota oikeaoppisiin työtekniikoihin.

Munkit pakataan munkkipusseihin. 
Munkkipussien sisäpinta on rasvaahylkivää materiaalia. Munkkien rasva ei  tule pussin läpi. Munkit kannattaisi aina pakata erillisiin munkkipusseihin, 
jotta tuotepaketti säilyy moiteettomassa kunnossa.