sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Pipareita

Marras-joulukuu on leipuri-kondiittoriopiskelijoilla erilaisten joululeivonnaisten leipomista. Piparitaikinaa keitetään kerralla isoja määriä.
Opiskelijat oppivat kaulaamaan kaulauskoneella isoja piparikaulauksia. 
Piparikaulaukset ovat ohuita kaulauksia - taikina kaulataan 1,5 mm:n vahvuiseksi.
Piparit paistetaan pinnavaunu-uunissa. 
Isoon uuniin mahtuu kerralla paistumaan yli 600 kpl pipareita.

Rapeat voihin valmistetut piparit pakataan pikkuleipäpusseihin.
Tuotteille laaditaan tuoteseloste ja hintalaskelma.


Leipuri-kondiittoriopiskelijan kotitehtävä 
Ensi viikolla opiskelijat valmistavat erilaisia piparirakennelmia. 
Kotitehtäväksi opiskelijat saivat etsiä netistä, lehdistä tai kirjoista haluamansa piparirakennelman kaavat ja suurentaa ne levinpaperille.
Opiskelijat voivat myös itse piirtää piparirakennelman kaavat. esim.  majakasta, joulupukin reestä, kodasta, laavusta yms. 
Opiskelijat kuvaavat piparirakennelmat ja ne tulevat tänne blogiin katseltaviksi ja ihasteltaviksi.