maanantai 8. heinäkuuta 2013

Joululeivontaa

 
 
 
 

 
 
Joulutorttuja tehdessä opitaan lehti- ja voitaikinoiden valmistus. Koulussa valmistamme kerralla suuria määriä joulutorttuja, näin opiskelijat saavat rutiinia sarjatyöskentelystä ja oppivat kaulaamaan kaulauskoneella taikinoita. 
 
 


Tortut pakataan pahvirasioihin ja kirkkaisiin krokopusseihin. Tuotteelle laaditaan tuoteseloste sekä hintalaskelma.
 
Isoja pipareita tehdessä on opittu perinteisen piparitaikinan valmistus kiehauttamalla voi-siirappiseoksessa mausteet ja jäähdytyksen jälkeen lisätään kananmunat ja jauhot. Taikinaa tehdään useita kymmeniä kiloja joulun aikaan ja siitä valmistetaan hyvin monenlaisia piparituotteita esim. minipipareita, normaalikokoisia pipareita, suuria pipareita, piparitaloja, piparipullia yms.