lauantai 11. lokakuuta 2014

Arinauunissa paistettua pizzaa

Valmistimme kolmannen vuosikurssin opiskelijoiden kanssa arinauunissa pizzoja. 
Teimme pizzapullat edellisenä päivän kylmiöön.   Opettelimme porukalla kuinka valmistetaan "oikeaoppisesti" pizzapohja ja kuinka se paistetaan arinauunissa. 

Pizzataikinaan käytimme pizzajauhoja jotka sisältävät durumvehnää. Durumvehnästä valmistettua pizzataikinaa on helppo käsitellä ja se pitää hyvin muotonsa -venyvä sitkoaineen pitoisuus on alhainen,  joten se soveltuu erinomaisesti pizzan valmistukseen.

Kokeile ja ihastu pizzajauhoon - jos et ole sitä ennen käyttänyt. Huomaat selvän eron normaaliin vehnäjauhoon verrattuna.


Durumvehnää kutsutaan myös makaronivehnäksi, kovaksi vehnäksi ja lasivehnäksi.
 Tätä viljaa sisältävää jauhoa käytetään paljon makaronin, pastojen ja pizzojen valmistuksessa. Maailman vehnäsadosta n. 10 % on durumvehnää.
Tätä viljaa viljellään paljon välimeren maissa.


PIZZAPOHJAN OHJE PIZZAJAUHOISTA

2 dl kädenlämpöistä vettä
15 g tuorehiivaa
5 dl pizzajauhoa

Sekoita ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna levätä muovin alla 15 min. Leivo haluamasi kokoisia pizzoja.