sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Suklaatietoutta


Kolmannen vuosikurssin opiskelijoiden kanssa tutustuimme erilaisiin suklaisiin. 
Maistelimme eri kaakaopitoisuuksia sisältäviä suklaita, laktoosittomia, sokerittomia ja luomusuklaita.  
Lisäksi tutustuimme leivonnassa käytettäviin suklaankaltaisiin imitaatiosuklaisiin eli kuorrutesuklaisiin. 
Konditoriapuolella konvehdeissa käytetävät suklaat olivat myös maistelussa. Kaakaovoikin tuli tutuksi ja keskustelimme mihin sitä käytetään.

Tämän imelän aamutunnin jälkeen kävimme läpi suklaan temperoinnin ja valmistimme erilaisilla täytteillä olevia konvehteja.


Erilaisia konvehteja. 
Täytteinä maistuivat raikkaat hedelmä ja marjamaut mm.  päärynä-. banaani-, vadelma ja jugurttitäytteet.