perjantai 25. elokuuta 2017

Erilaisten koristeiden taiteilua sekä suklaankäsittelyä

Leipuri-kondiittori opiskelijoiden valmistamia kukkia
 Erikoistuotteiden valmistus pientuotannossa
kurssin aikana.
Jokainen opiskelija kokosi omat tekemänsä kukat rasiaan.

Jokainen opiskelija sai  tehdä haluamansa värisiä kukkasia.

Kurssin aikana tehtiin monenlaisia koristeita suklaasta.
suklaaspiraaleja, nauhoja, lehtiä, liekkejä, rullia,
 tähtiä, perhosia, spritsauskuvioita yms.

Suklaata opittiin temperoimaan,
 jotta koristeista saatiin kestäviä ja kiiltäviä.


Suklaakurssin aikana jokainen opiskelija suunnitteli oman
 suklaarasiansa tai muun suklaatyön muovailtavasta suklaamassasta.

Rasiat täytettiin opiskelijoiden valmistamilla konvehdeilla.


Rasiat täyttyivät tämän viikon aikana
ananaskonvehdeilla
hasselpähkinä-manteli konvehdeilla
mokkakonvehdeilla
minttukonvehdeilla
kermaliköörikonvehdeilla ja
mustaherukka-rommi konvehdeilla.

Opiskelijat keittivät konvehtitäytteet itse
ja maustoivat ne haluamallaan tavalla.

Ruusut muovautui helposti kun suklaamassa oli valmistettu huolellisesti.


Kaunis suklaarasia on hieno lahja vaikka  ystävälle lahjaksi.

-----------------------------------------

Mikä asia ilahdutti erityisesti opettajaa tämän viikon aikana?

Opiskelijat tekivät aivan ihania pikkuleipiä!

Suositut Amerikan cookiet ja
mokkapikkuleivät
suussasulavat kookospikkuleivät ja
aina kielen mukana vievät kauralastut
sekä siirappileivät onnistuivat hienosti.

Saimme taas ihania uusia reseptejä, kun
 opiskelijat toivat omia reseptejään koululle.