perjantai 13. tammikuuta 2023

Joulun jälkeen opinnot alkoivat Sokerityökurssilla

Joulun jälkeen opinnot jatkuivat sokerityökurssilla. Kurssilla jokainen opiskelija sai itse suunnitellla sokerityön ja työ aloitettiinkin piirtämällä ja värittämällä tuleva työ. Sokeria opittiin keittämään, värjäämään, valamaan, kastamaan, puhaltamaan ja vetämään.
Työhön olevat elementit tehtiin valmiiksi, jonka jälkeen alkoi työn kokoaminen ja elementtien yhdistäminen kauniiksi kokonaisuudeksi.
Opiskelija on saanut ensimmäisen sokerityönsä valmiiksi ja on kauniista tehdystä sokerityöstään tyytyväinen. Tämä kaunis sokerityö sopii joutsineen ja valkoisine kukkineen vaikka hääpöydän koristeeksi.
Sokeritöissä jokainen opiskelija saa käyttää omaa luovuuttaan ja idoida työnsä haluamansa näköiseksi.
Kukkia sokerilevyllä.
Sokeripallojen valmistus eli ilmaa pumpataan pallon sisään.
Sokerityöt saavat värin vesiliukoisilla tai tomuväreillä eli elementteihin. Värjäys voidaan tehdä sokerin keittämisen vaiheessa tai väriruiskua käyttäen.
Kurssilla opittiin myös kehräämään sokeria. Kuumaa sokeria vispilän avulla viedään puurimojen ylitse ja saadaan aikaiseksi ohutta "sokerilankaa". Kehrättyä sokeria voidaan käyttää esim. jälkiruokien, leivosten ja kakkujen koristeena.
Sokeria voidaan värjätä haluamansa väriseksi ja saada aikaan vaikka punaista kehrättyä sokeria.
Vihreää kehrättyä sokeria.
Kullan väristä kehrättyä sokeria. Kehrätty sokeri on säilytettävä ilmatiiviissä rasiassa ettei se saa kosteutta.
Sokerityö päättyi makeissa tunnelmissa. Nautimme friteerattuja banaaneja kermajäätelön kera ja annos koristeltiin kehrätyllä sokerilla. Opiskelijoiden kommentit olivat kurssilta seuraavanlaisia. "En olisi ikinä uskonut, että osaisin tehdä tällaisen sokerityökoristeen" "Kurssi olisi voinut jatkua pitempäänkin" "Kiitos, oli ihana kurssi"...... Kiitos ihanille opiskelijoilleni - teitä on ilo opettaa. Olette motivoituneita leipuri-kondiittoriopiskelijoita. Vaikka välillä jokin sokerityön osa särkyikin, niin se ei teitä haitannut vaan jatkoitte tehden uuden osan työhönne.