sunnuntai 31. maaliskuuta 2024

Pääsiäisajan suuria wiener- ja pullatuotteita

Pullapohjainen rahkatäytteellinen ristikkopiirakka on eräs suosituimmista pääsiäisajan kahvileivistä leipomoissa.
Pääsiäisen aikaan koulun leipomoluokassa valmistui monenlaisia leivonnaisia. Kuvassa on wienerpitko, joka on täytetty täyteläisellä vaniljakreemillä sekä passion-ananastäytteellä. Pinta koristeltiin erilaisilla hedelmillä. Hedelmien pintaan on suihkutettu kumasileruiskulla kiille, joka antaa tuotteelle kauniin kiillon sekä hedelmät säilyvät kauniina kauemman aikaa hyvän näköisinä. Pitkon reunoille spritsattiin kahvileivänkuorrutetta.
Kuvassa raaka wienerpitko, jossa näkyy kauniisti wienertaikinan kerrokset. Eräs herkullisimmista pitkoista on wienertaikinaan valmistettu täytteellinen pitko, jota voi täyttää ja koristella kausituotteen mukaisesti.
Kolmella säikeellä letitetty pullapitko on täytetty vaniljatäytteellä. Mantelilastut ja koristejauhe viimmeistelevät kauniin ja mehevän pitkon.
Nämä herkulliset leikepitkot sisältävät raikkaan passion-ananastäytteen.
Pyöreän muotoiset rahkatäytteelliset ananaspitkot on koristeltu stroisselimurulla. Stroisselimuru sisältää voita, sokeria, vehnäjauhoja ja leivinjauhetta. Tämä piirakkamalli on hyvin suosittu useissa leipomoissa.
Pahvivuokaan valmistettu pullapohjainen rahkapitko on myös hyvin tavanomainen pitkomalli leipomoissa. Kuvassa persikkaviipaleiden pinnalle sivellään pensselillä kuumasilettä, joka antaa hedelmille kauniin ulkonäön sekä antaa tuotteelle myyntiaikaa enemmän, kun hedelmät sailyvät kauniina kiilteen ansiosta.
Pullapohjainen rahkapiirakka ristikkopinnoitteella on leipomoiden klassikkotuote, varsinkin pääsiäisen aikaan.
Pitkotuotteita tehdessä opitaan käsittelemään isoja määriä taikinaa. Taikinan pitkät kaulaukset määrämittaan tehden kaulauskoneella on yksi tärkeimmistä osaamisalueista isojen kahvileipien valmistuksessa.