lauantai 26. lokakuuta 2013

Vanhanajan suklaakinuskit


Ensimmäisen vuoden leipuri-kondiittoriopiskelijat valmistivat suklaakinuskeja. Nämä kinuskimakeiset ovat hyvin mureita ja aivan ihanasti sulavat suuhun. Tämä kinuskimakeinen poikkeaa tavallisesta kinuskista rakeenteeltaan, koska se sisältää tavallista enemmän sokeria ja tummaa suklaata,  jolloin sen rakenteesta tulee hyvin lohkeilevaista.


Opiskelijat  valitsivat pakkaukseksi makeisille,  pienet pikkuleipäpussit, joiden pohjalle laittoivat
 tukipahvit. Makeispussit sidottiin kiinni kauniin sinisellä paperinarulla. Tällainen makeispussi voi olla kiva tuoteidea esim. kahviloiden ja konditorioiden jolunajan tuotteeksi. Itsetehtyjä makeisia voi myös myydä  irtomyyntinä kahviloissa kahvin seurana.

_________________________________________


Suklaakinuski makeiset (yksi kotiuunipellillinen)

Ainekset:
1600 g sokeria
5 dl täysmaitoa
160 g voita
710 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 55 %)
2 tl vaniljasokeria


Valmistusohje:

1.       Vuoraa 40 x 50 cm:n reunallinen pelti leivinpaperilla.

2.       Keitä sokeria, maitoa ja voita kattilassa. Sekoita keittämisen alussa puulastalla rauhallisesti. Kun keitos alkaa kiehua anna sen kiehua niin pitkään, että se saavuttaa +114 asteen lämpötilan.  Älä sekoita keitosta enää loppuvaiheessa, vaan anna sen hiljalleen kiehua +114 asteen lämpötilaan.

3.       Lisää paloiteltu suklaa keitokseen rauhallisesti sekoittaen.

4.       Kasta kattilan alapinta kylmään vesiastiaan, jotta keitos ei enää kuumene.

5.       Kaada seos leivinpaperoidulle reunalliselle pellille. Levitä pinta tasaiseksi lastalla.

6.       Jäähdytä.

7.       Leikkaa halutun kokoisiksi paloiksi.

8.       Säilytä makeiset tiiviissä rasiassa.