lauantai 4. maaliskuuta 2017

Gluteeniton siemennäkkäri

Tässä on todella koukuttavaa siemen näkkileipää.
Gluteenitonta, pellavansiemenrouhetta, seesaminsiementä, 
auringonkukansiementä ja maissia.
Kokeilimme koululla tätä ohjetta ja tämä sai kommentteja
"hyvää"
"tätähän syö ilman mitään rasvaa ja päällisiä"
"ihan kuin olisi jotain mysliä"


 
 Näkkileipä levitetään pellille ja paistetaan pari tuntia.
 Leivän voi leikata neliön muotoiseksi, 
suorakaiteen muotoiseksi tai kolmion muotoiseksi.


 Itse tykkään tästä näkkäristä tosi paljon  ja teenkin sitä usein. 
Laitan sen lasikuvun alle, jossa se säilyy rapeana.


RESEPTI YHDELLE KOTIUUNI PELLILLISELLE

2,5 dl kiehuvaa vettä
0,5 dl öljyä (oliivi, rypsi tai rapsi)
2,5 dl maissijauhoja
1/2 dl pellavansiemenrouhetta
1 dl seesaminsiemeniä
1/2 kurpitsansiemeniä
vajaa 1 tl suolaa

1. Laita uuni 150 asteeseen.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää öljy ja kuuma vesi aineisiin.
3. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja tasoita tasaiseksi. Tee taikinapyörällä tai veitsellä haluamasi kokoisia viiltoja taikinan pinnalle.
4. Paista uunissa n. 1,5 - 2 h .
5. Jäähdytä ja taita paloiksi.
6. Säilytä kannellisessa rasiassa.