sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Sokerityöt kuuluvat leipuri-kondiittorin opintohin

Erikoistuotteiden valmistus pientuotannossa kurssilla
 valmistui erilaisia sokeritöitä.

Kuvassa opiskelija kokoaa sokerityötään. 
Tämän kurssin aikana  opitaan sokeritöiden perusteet 
- sokerin keittäminen
- sokerin värjääminen
- sokerin vetäminen
- kastelutyöt
-  puhaltaminen
- kehrääminen

Sokerityön kokoamista.
Opiskelijat suunnittelevat oman sokerityönsä ensin paperille
 jonka mukaisesti on helppo aloittaa sokereiden keittäminen ja värjääminen.

 Sokeritöitä tehdessä pitää olla käsineet kädessä, 
jotta ei polta käsiään,  
koska sokeria työstetään kuuman sokerityölampun alla.


 Jokainen sokerityö on tekijänsä muovaama taideteos.
Sokeritöitä voi käyttää juhlapöytien koristeena.



Sokeritöiden eri elementit tehdään yksittäin ensin valmiiksi
 ja työ liitetään liekin avulla kauniiksi sokerityökokonaisuudeksi.

Sokerityö kurssin päätteeksi kysyin opiskelijoilta tykkäsivätkö he tehdä sokeritöitä?
" voisi olla toinen kurssikin tällaista..."
"kivaa - haastavaa"
"hermoille käyvää, kun meinaa sokerityön osat välillä särkyä"
jne.

Sokeritöiden valmistus on kondiittorin haastavimpia työtehtäviä.
Hyvin harvoissa konditorioissa tehdään tilaustöinä sokeritöitä,
 koska töistä tulee hinnaltaan aika arvokkaita.
 Valitsin sokerityöni väriksi tällä kertaa kullankeltaisen.
Opettajankin on hyvä välillä tehdä sokerityö, 
jotta sokerityön taidot pysyvät muistissa.....