torstai 28. syyskuuta 2017

Leipuri-kondiittorit valmistivat erilaisia kakkuja



Kolmannen vuosikurssin leipuri-kondiittoriopiskelijat valmistavat
Erikoistuotteiden valmistus pientuotannossa opintojakson
 aikana erilaisia kakkuja.


Kinuskikakkuja tehdessä on opittu useita eri asioita:

kakkupohjien valmistus
kostutusveden keittäminen ja maustaminen
kakun leikkaaminen ja täyttäminen
kakun kuorruttaminen kermalla ja kinuskilla
mantelilastujen paahtaminen
suklaakoristeiden valmistaminen
marsipaaniruusujen ja lehtien valmistaminen
koristepursotus
kakun pakkaaminen
tuote- ja hintalaskelman tekeminen.

Kakkujen aatelia
- Sacherkakkua.
Tällä kertaa koristelimme kakun reunan maukkaalla
 Sacherkakkumurulla.

Sacherkakut pakattiin kirkkaisiin saranallisiin
muovisiin kakkurasioihin.

Raikkaita mandariinikermakakkuja valmistui
myös koulumme Eväsmestarin myymälään.


Suussa sulavaa Budapestkakkua.
Kakku rakentuu manteli-pähkinämarenkipohjien päälle.
Välissä on täyteläistä vanilja-kermatäytettä
sekä raikkaita hedelmiä.
Kakun pinnalle pursotettiin kermaa ja keitettyä suklaatryffeliä.
Kauniit ja herkät suklaakoristeet viimeistelevät kakut.

Raikkaita hedelmäkakkuja.
Kakut valmistettiin täysin laktoosittomiksi.